Strona główna Działy Mieszkanie Wszystko o Leeds City Council i council tax Wszystko o Leeds City Council i council tax

Biker
Participant

Witam, mam problem z kilkoma duzymi gratami do wyrzucenia – ktos bezczelnie podrzucil mi na posesje DWA stare telewizory, poza tym mam stary materac, jaki polamany stolik. Wyslalam email do Leeds City Council i wlasnie mi odpowiedzieli, ze mam zadzwonic do Bulky Waste Team w tej sprawie. Dzis jest juz za pozno na telefonowanie, ale mysle, ze jest to firma uslugowa, ktorej bede musiala zaplacic za wywoz smieci. A wydaje mi sie, ze to powinno byc w gestii Councilu, w koncu placi sie tax nie tylko za "codzienne" smieci (tak mi sie wydaje). Kiedy mieszkalam w innej dzielnicy, to pamietam, ze co jakis czas dostawalam powiadomienie o wywozie "duzych" smieci, podawali date i mozna bylo okreslonego dnia je wystawic. Tu, gdzie teraz mieszkam (dolne Armley, graniczy z Wortley) nigdy czegos takiego mi nie przyslano, wiec nie wiem, czy juz sie tego nie stosuje? Jesli ktos moglby mi cos podpowiedziec w tej sprawie to bede wdzieczna.