Strona główna › Działy › Prawo › zakup na ebayu › zakup na ebayu
hanka169 wrote:Ja tez raz kupiłam uszkodzony sprzęt na ebayu i wiem z doświadczenia, że ta dispute na paypalu nic nie daje, jeżeli sprzedawca nie raczy się do Ciebie odezwać. A tak było w moim przypadku. Dispute została automatycznie zamknięta po określonym czasie i tyle. Jedyne co, to mogłam wyatwić sprzedającemu negatywa, ale przecież to mi juz kasy nie zwróciło.
no nie do konca tak to dziala.. przy otwarciu dispute paypal blokuje kase na koncie sprzedawcy (niestety dosc szybcy sa z tym he he) i jezeli nie osiagnie sie porozumienia (albo sie kotrahent nie odzywa) nalezy przeslac sprawe do PP (samo 'dispute’ to tylko taka platforma do wymiany informacji miedzy sprzedajacym a kupujacym, by sobie sami doszli do porozumienia), a oni juz rozpatrza sprawe i zdecyduja komu kase przyznac. jesli sie nic nie robi haniu tylko czeka az ktos/cos za Ciebie zadziala, to faktycznie mozliwe, iz dispute ulega zamknieciu automatycznie – ale nie wiem, taka ignorancja sie nie wykazalem do tej pory 8)[/quote]
No właśnie, nie do końca jest tak jak mówi Hanka. Dispute zostaje zamknięte po miesiącu,kupujący jak i sprzedający wie kiedy. Ale przed jej zamknięciem możesz wybrać taką opcję ,,Escalate this dispute to a PayPal claim” Mam właśnie otworzoną sprawę w Resolution Centre. Sprzedawca też się nie odzywał przez 2 tyg. poprzez ebaya,emaila,niby był na urlopie. Tylko paczki jak nie było, tak nie ma. Ale póki co zapewnił, że złoży reklamację do Royal Mail i zwróci mi pieniądze,a jeśli nie, to zwróci je PayPal z konta sprzedającego.
A propo zaginionych paczek Royal Mail znowu strajkował kilka dni temu więc można się spodziewać, że nie jedna paczka zaginęła w tym czasie 🙁