Strona główna Działy Mieszkanie Opinie o agencjach mieszkaniowych w Leeds Opinie o agencjach mieszkaniowych w Leeds

Okul
Członek

O ja tez sie z nim karaskalem jakies 3 lata temu,Dom nie nadawal sie jak sie okazalao do zamieszkania, bo instalacje elektryczna trafil szlag zanim sie wprowadzilem i zaplacilem pelna sume. Szczerze powiedziwaszy, bylem w owym czasie troche zdesperowany w sensie mieszkaniowym, bo zona (ex) wprowadzila do naszego domu swojego Alladynskiego ksiecia 😉 (bo niby dlaczego miala isc mieszkac do jego socjalnego lokum, skoro w swietle prawa byla wlascicielka polowy domu 8) ❓ ). Ale konicznosc szybkiej wyprowadzki nei zacmila mnei do konca i postanowilem nie czekac uz dluzej na obiecane naprawyw potencjalnie, nowowynajetym domu. Udalem sie popoluniem do agencji, wlasciciele nie chceli ze mna rozmawaic, bo za 20 min zamykali, podeslali mi jakas pania Polke, z ktora i tak konwersowalem po ang zeby sie potem nie mogla wykpic.Nastepnie taka duza Pani-wspolwlascicielka zaczela mnie straszyc Policja, bo oni juz przeciez business zamkneli na ten dzien a ja wciaz gadam i gadam! Oczywiscie powiedzialem,ze ja bardzo chetnie Polcji opowiem, jak to nie chca mi zwrocic pieniedzy choc nie dopelnili warunkow umowy i ze jako dowod swojej pojednawczego podejscia i ich ofensywnego natarcia, wszystko sobie ladnie nagralem, to mowiac zaswiecilem dyktafonem. Wyobrazcie sobie ich miny?Pani Polka z rzedu zaczela sie mi po polsku tlumaczyc, ze ona tu tylko pracuje 🙄
Poprosili-tym razem poprosili zebym wrocil nazajutrz w celu uzgodnienia zwrotu kaucji i oplat administracyjnych. Dla pewnosci udalem sie jeszcze rancem do CAB i poprosilem o emergency intervension w powyzszej sprawie.Zadzwoniono-Duza Pani udawala, ze ona o czyms takim to pierwszy raz slyszy i ze moze to jej business partmer zalatwial,he!No i ze oni sa bardzo uczciwi i ze pieniazki beda juz na mnie czekac.Pani z CAB wypowiedziala jeszcze magiczny zwrot:cofniecie licencji a pani z agencji, odpowiedziala,ze wlasciwie to pieniazki juz czekaja w kopercie na mnie!I ze zaprasza,ze bedzie czekac na mnie nawet po godzinach jesli nie moge wczesnie 😆
Oczywiscie nie zwlekalem nadto i pocwalowalem odrazu. Jako i rzeczono, koperta czekala a w niej dodatkowo £200 jako gest dobrej woli czyli:nie klapaj juz wiecej!
PS. po roku, nie wiedziec czemu na moim koncie pojawil sie Standing Order dla Accommodation Bureau i nawet sciagneita 1 transze ❓
Pani Polka oswiadczyla, ze to moja wina, bo nie odwolalem SO.Hallo?i po roku sie tak nagle zjawil.Odpowiedzialaem grzecznie, ze ja do nich za 20 min podjade.Po 5 min Pan wlasciciel oddzwonil, ze to jakis balagan sie wkradl w papiery…Sami skomentujcie