Strona główna Działy Erystyka Dywagacje religijne. Geje i nie tylko. Dywagacje religijne. Geje i nie tylko.

Anonim
Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
Uxbridge wrote:

Ale sama ośmielasz się twierdzic że wiesz za co i w jaki sposób Bóg nagradza lub karze.
Inkwizytorzy też wiedzieli czego chce Bóg.
Amen 😈

Ja tylko przytoczyłam to, co jest napisane w Biblii, a ty zręcznie porównałeś mnie do inkwizytorów. Brawo. Nie zgadzam się z czyimiś poglądami, to porównam go/ją do jakiegoś najgorszego dna, a niech ma za swoje! A największą "kulturę" dyskusji przedstawiają o dziwo administratorzy. Ale cóż… prostaczkowie mają większe szanse na Zbawienie niż inkwizytorzy, prawda? 🙂

Ja się zgadzam ze Słowem Bożym, ty nie musisz, ale nie musisz od razu porównywać mnie do kogoś, kim nie jestem. Kolejna ciekawa dyskusja wyląduje za chwilę na śmietniku w dziale pt Erystyka 🙄

Nie umiem ci odpowiedzieć na twoje pytania. Bóg ma plan wobec każdego z nas. Nie wiem, jaki plan ma wobec syna twoich znajomych. Tak, niezbadane są wyroki boskie. Bo Jego Ścieżki to nie nasze ścieżki, a Jego myśli to nie nasze myśli.
Jeśli chodzi o dzieci chore, umierające na raka, sparaliżowane, to od 13 lat jestem pielęgniarką i w Polsce pracowałam z dziećmi chorymi na raka. Nie wiem, czy chcesz wywołać we mnie jakieś poczucie winy, ale to nie ja sprowadziłam na tego chłopca chorobę, nie należę też do grona inkwizytorów 😕
A już Boga osądzać na pewno nie będę.